вторник, 24 март 2015 г.

Boyhood (2014)

Една много любима тема в блога ми, носеща заглавието "Свободно време", доста дълго остана в сянка. В нея искам да събера интересни филми и книги, до които съм се докоснала и да се опитам да ви предам емоцията, която съм изпитала и аз. Готова съм да избърша праха на този раздел и да му вдъхна нов живот. От тук нататък, ще се стремя всеки Вторник да ви предоставя информация за филми и книги, които спомагат за качествено прекарване на свободното време. 

Надявам се да ви е интересно!


Стартирам с пост за един страхотен филм, който гледах на скоро и който си заслужава вниманието.
"Юношество" (Boyhood) всъщност е един интересен проект - филмът е сниман цели 12 години, като всяка година има по няколко снимачни дни. По този начин успяваме да проследим порастването на главния герой и семейството му и то буквално.
Историята на главния герой - Мейсън (Елар Колтрейн) започва от раздялата на неговите родители, когато той още е невръстно дете.
През неговия поглед, виждаме проблемите които често засягат съвременния живот - развод, запазването на връзката с родителите, ежедневните проблеми, несполучливите решения.
Майката на Мейсън, макар и самотна е готова да предостави на децата си спокоен живот въпреки всичко. Макар и родила рано, тя успява да сбъдне мечтата си - да завърши университет и да предостави сигурно бъдеще на децата си. В ролята на тази борбена жена се превъплъщава Патриша Аркет, която дори получи и Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля тази година.
Но макар и борбена и силна майка, виждаме как една жена често може да бъде заслепена от желанието за сигурност и това да доведе до болка и разочарование, но най-вече до опомняне.

Филмът е особено завладяващ и интересен. От карането на колело като дете, до първата бира - виждаме самите нас в момента на съзряването. Виждаме как едно дете учи, най-вече когато опитва нещо непознато.

Филмът излиза през 2014г., а режисьор е Ричард Линклейтър и освен Оскар, печели и награда Златен Глобус за Най-добър драматичен филм, Най-добър режисьор и Най-добра поддържаща актриса.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena