неделя, 1 юни 2014 г.

Къси панталонки от стари дънки

Лятото идва, а с него и късите поли и панталонки. И да си го признаем, най-любими винаги ще ни бъдат дънковите. Отиват на всичко и никога не излизат от мода! Аз да си призная, никога не съм давала пари за подобен тип дреха, поради простия факт, че ми се струва невероятно да дам обявената цена, за педя дънков плат. Спестовница за едно, прахосница за друго... Та, с дънкови панталонки се сдобивам, когато прежаля някой друг чифт стари или дълго неупотребявани дънки. Всяка, четяща може да си признае без угризения, че има поне 2 такива чифта в гардероба си...





За моите нови-стари панталонки използвах тези дънки, които не съм слагала нито веднъж. Ей така, купих си ги, просто защото ми харесаха и вече 4 години ми заемат място, а и ме е жал да си ги хвърля (все пак са си съвсем новички..).
И времето се стопли, и птичките запяха, а аз реших че имам нужда от нови панталонки!





Първо, с помощта на други къси панталонки (изработени на същия принцип), отбелязах необходимата дължина с предвидено количество за подгъв. Сгънах крачола (както съм показала на втората снимка) и напаснах шевовете, за да не се изкриви формата на крачола. И режем!




След отрязването на първия крачол, следва и втория. Преди това обаче е добре да премерим, за да сме сигурни че всичко е точно (не че вече може да се върне:)). Сгъваме както на първата снимка и отново напасваме, така че да се получи всичко симетрично! Отбелязваме и режем , няма да вървим с един крачол я!


След отрязването забелязах, че платът доста се ръси и реших да мина краищата на машина със зизагообразен бод, после пречупих с ютия подгъва, но навън (някак по-лежерно ми е). След това нещата са пожелание: Може целият подгъв да се мине на машина, може да го оставим неподгънато, а може и подгънатата част да се пришие от двете страни на ръка, ако не разполагате с машина, така този "обратен ефект" е сигурно, че ще се задържи на мястото си...

... аз си го минах на машина, че си и добавих едни дантелки, да ми е красиво! И като изключим парите, които съм дала за тези дънки преди години, новите ми панталонки струват 40 стотинки (толкова струваше дантелката)!

1 коментара:

  1. Изглеждат много сладки! Аз няколко пъти съм го правила това и много се радвам на новата си придобивка всеки път!
    Поздрави Цвети
    cvetybaby.com
    Instagram Facebook

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena