четвъртък, 17 юли 2014 г.

Малките неща в живота на Маги - Little Things Jewelry


Как се казваш, на колко години си и от кой град?
Здравейте. Казвам се Маргарита (Маги), на 27 години, от Пловдив.

Какъв човек си?
Позитивен.

Какво представлява сбъднатата ти мечта (какво твориш)?
Изработвам първите в България бижута със стъклени сфери и изсушени цветя. Исках да предложа нещо различно, което до този момент не е правено тук. Майка ми има прекрасна голяма градина и само трябваше да намеря начин как да запазя красотата й. Първо се насочих към бижутерската смола, но се оказа, че в България има достатъчно творци, занимаващи се с това и не смятах, че мога да предложа нещо по-различно. Така започнах да търся други варианти и стигнах до решението със стъклени сфери.

Как избра името на твоето местенце?
Много лесно, всъщност. Поводът, заради който започнах всичко, е един доста тежък период от моя живот, през който тотално се промених и едно от нещата, които разбрах е, че малките неща са наистина най-важни.

Каква беше първата ти творба и за кого?
Беше преди мнооого време и само няколко дни, след като започнах да правя бижута – имах направени около 10 може би и една дама си поръча половината от тях. Беше много зареждащо и мотивиращо и ми даде повече увереност.

Как реши, че това е твоето призвание?
Смятах, че за да бъдеш щастлив и да правиш това, което искаш, трябва да се бориш, трябва да ти е трудно и да се доказваш... През целия си живот това правех и бях горда, че отстовям себе си. Оказа се напълно погрешно. Ако нещо трябва да ти се случи, ако това е твоето нещо, всичко се случва много ествествено и сякаш целият свят ти помага. Разбира се, искат се много работа и усилия, но те не тежат толкова. Така че, не съм взимала решение на всяка цена това да бъде моето призвание – щастлива съм, че успях, но имам още много идеи, които само чакат да им дойде времето.

Защо избра да сбъднеш мечтата си тук (в България)?
Както казах и по-горе – исках да направя нещо различно, което до този момент не беше правено тук. Смятам, че българският пазар има нужда от много повече разнообразни продукти във всяко едно отношение. Има още толкова идеи, които чакат да бъдат осъществени и би било чудесно, ако това се случи, а не се повтарят вече съществуващи модели. Българският клиент заслужава да има избор, защото противно на широкото мнение, той разбира от ръчна изработка и разбира кое е качествено. Но не бих казала, че съм избрала да работя само тук - в момента работя и по два проекта извън граница и ще съм щастлива и ако там се случат нещата.

Каква е твоята професия/специалност и помага ли ти тя в това начинание?
Имам две висши – Икономика и Човешки ресурси. Честно-казано много ми помагат – имам идея как да таргетирам, брандирането винаги ми е било интересно, а също и самата организация и комуникация с клиентите. Аз съм перфекционист и държа всичко да се случва по възможно най-добрия начин, изпипано до най-малкия детайл.

Какво представляваше пътят, по който вървеше за да сбъднеш тази мечта?
Много, много работа и дълги дни и нощи, но и наистина много положителни емоции. В работата си, а и в живота, следвам един принцип - ако правиш нещо с положителна нагласа, с добро и с любов, същото се връща при теб многократно (важи и обратното). Разбира се, има и трудности – ограниченията на самия пазар, нелоялна конкуренция и тн., но това тук е като че ли нещо задължително, с което се сблъскваш.

Добре платена работа или такава, която вършиш с удоволствие?
Имам щастието да е и двете.

Защо хората трябва да преследват мечтите си? 
За да бъдат щастливи. Но трябва да се прави разлика между капризи и мечти. Едните не водят до никъде, а другите... навсякъде!
  
  

Цялото творчество на Маги може да разглдате на нейната страница във Facebook, както и в блога й: http://little-things-jewelry.blogspot.com.

1 коментара:

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena