петък, 22 юни 2012 г.

Декупаж

























Това е едно мое много любимо занимание. Декупаж! Не знам кой го е измислил, но повечето "домашни творци" му дължим много. Чрез салфетната техника можем да разнообразим всяка една скучна или поомръзнала вещ. Тук ви показвам моите "кутии за всичко". Направени са с много желание!





Това е капачето на едната. От тънкостта на салфетката, малко се сбръчка, но се получи допълнителен ефект. Както се казва да направиш от дефекта, ефект. :)


Използвах тази много красива салфетка от колекцията от моето детство и кутийка от крем. :) Беше мнооого модерно да си имаш колекция от салфетки, а с роднина който произвежда салфетки, никога не оставах ощетена. Много ми беше жал да я разрежа, но пък сега всеки ме пита от къде имам тази прекрасна кутийка, а когато салфетката стоеше в една чанта в шкафа ми, никой не я забелязваше.




Тази кутийка декорирах по същия начин, единствената разлика е, че тук не следвах определени форми и контури, а я нарязах на всевъзможни различни по размер и форма парчета. Както се казва- накълцах я..


Тъй като дъното на тази кутийка е прозрачно, я използвам за събиране на всякакви копчета, карфици и креди. Страшно удобна е, защото всичко се вижда през прозрачното дъно.


Тук ясно се виждат парчетата, които съм снаждала (по-тъмните контури). Но тук отново гласи правилото "дефектен ефект", все пак не сме професионалисти, не си изкарваме прехраната с това, а го правим за удоволствие и релакс. Именно за това няма как да се разминем без дефект.


Сигурно се чудите това какво е? Отново декупаж, но този път не от салфетки, а от страниците на купищата ми списания. Не бях сигурна дали ще се получи, тъй като хартията на списанията е по твърда и гланцирана, но ефекта е дори по-добър. Няма набръчкване, не трябва преди това повърхността да се боядисва в бяло, тъй като хартията е плътна и не прозира когато се залепи. При салфетките предварително боядисвам повърхността в бяло, тъй като прозират.




                       



Ами това е ! При всяка изработка съм използвала лепило С200, разтворено в малко количество вода и с четка за рисуване се нанася върху част от повърхността поставя се салфетката и се минава отгоре отново с лепило. За по сигурно, когато покрия цялата повърхност поставям още два слоя лепило. Не се притеснявайте, лепилото изсъхва много бързо. Надявам се и вие да опитате!

2 коментара:

  1. Браво мила. Много добре си го и обяснила. А аз като се захванах с декупаж си намирах само косури. Защо никой не ми го каза това за дефекта-ефект? Благодаря ти! Явно просто аз съм си перфекционист или самокритикар, или и двете? Не знам кое точно. Продължавай да твориш, смело на пред.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Bonitca! Радвам се, че ти харесват. Надчвам се и следващите ми творби да ти харесат.

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena