понеделник, 7 юли 2014 г.

Яница и Daydream'



Как се казваш, на колко години си и от кой град?
Казвам се Яница Славова на 26 …почти (ще ги навърша на 23.07). Родена съм в Сливен, но от близо 5 години вече живея в Бургас.

Какъв човек си?

Усмихнат, целеустремен, следващ мечтите си.
Какво представлява сбъднатата ти мечта (какво твориш)?
Сбъднатата мечта за мен е да имаш шанса, куража и смелостта да постигнеш това за което най-силно копнееш. Занимавам се с изработка на бижута и на този етап това е една от мечтите, които съм успяла да сбъдна.
Как избра името на твоето местенце?
Доста се лутах докато избера подходящо име. В превод името на страницата ми означава блян, мечта, фантазия. Смятам, че в моят случай е много подходящо, защото както казах и по-горе – аз съм доста целеустремен човек и следвам до последно това, към което съм се насочила. Daydream' е място, където всеки ще открие частица от моите копнежи.

Каква беше първата ти творба и за кого?
Първата ми творба беше дръвче от мъниста - нищо общо с бижутерията, но докато стигна до този етап да изработвам бижута, минах през доста други „хобита”. Занимавах се декупаж, плетене на дръвчета от мъниста, квилинг и какво ли още не. Обичам да експериментирам, но смятам, че най-накрая открих своето истинско призвание.
Как реши, че това е твоето призвание?
От малка съм запалена по обеците и колиетата. До преди няколко месеца нямаше мое излизане, в което да не си купя някой чифт обеци и почти всяка седмица висях в магазинчетата за елементи, където си майсторях мои си моделчета. Един ден близка приятелка ми каза „Имаш и правиш толкова интересни модели, защо не започнеш да се занимаваш по-сериозно с това?” Именно тя ми даде тласък и благодарение на нея започнах да експериментирам открито (а не само вкъщи :). Първите ми творения са доста… семпли да ги наречем. От Ноември до сега извървях дълъг път и смятам, че имам голям напредък в това си начинание.
Защо избра да сбъднеш мечтата си тук (в България)?
Защото искам да си докажа, че мога да успея на родна земя.
Каква е твоята професия/специалност и помага ли ти тя в това начинание?
Имам висше педагогическо образование, което за жалост няма как да практикувам заради абсурдните изисквания в България. Като цяло педагогиката е доста различна от бижутерията и за жалост на този етап не съм открила как да ги комбинирам.

Какво представляваше пътят, по който вървеше, за да сбъднеш тази мечта?
Каменист, осеян с тръни, черен път.
В началото ми беше много трудно, докато ме приемат на сериозно, а сега ми е още по-трудно да се справя с всичката злоба, завист и негативизъм по пътя на своето утвърждаване, като автор. Всеки ден се изправям пред нова стена, пред ново препятствие и пред ново изпитание. За щастие имам невероятен човек до себе си, който ме подкрепя винаги когато се разколебая и който винаги ми помага да се изправя на крака, след поредното отчаяние.
Добре платена работа или такава, която вършиш с удоволствие?
Какъв е смисълът да получаваш висока заплата, но да ходиш без желание на работа и да броиш дните, часовете и минутите до заветният почивен ден (знам какво е). Избирам да имам работа, която ми доставя удоволствие. Ако успея да превърна хобито си в професия, ще бъда много щастлива.
                                  Защо хората трябва да преследват мечтите си?
      Защото те са нашият стимул за живот. Човек без мечти е човек без душа. Мислете                 позитивно! Позитивните мисли са пътят към реализирането на всяка мечта!
   Няма нищо по-хубаво от това да се събудиш сутрин и да осъзнаеш, че нещо за което си бленувал с дни, месеци или години вече е реалност. Борете се за своите мечти и за нищо на                                                      света не се отказвайте от тях!
      
                          


             

Творчетсвото на Яница можете да разгледате в нейното виртуално магазинче: Daydream' , както и във Facebook.

3 коментара:

  1. Бижутата, които правиш са просто УНИКАЛНИ!!! <3 Много интересен пост, написан прекрасно! Беше удоволствие да се чете <3

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, ама малко на мацката, която си интервюрила директно написах във второ лице все едно е нейн блогът, но бях буквално заслепена от красотите. Извинявай, Иве :)
    Идеята за тази рубрика е страхотна <3

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти! Радвам се, че ти харесват! Можеш да разгледаш цялостното и творчество (най отдолу в публикацията съм дала връзки). Момичето предлага наистина страхотни неща, на напълно достъпни цени, но нещата са приказни и уникални!

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena