сряда, 26 август 2015 г.

Free Sofia Tour


Free Sofia Tour е един страхотен начин да опознаеш столицата, а и да срещнеш много интересни и позитивни хора. За дейността им научих от социалните мрежи, и веднага грабнаха с това, което правят.
Free Sofia Tour е неправителствена организация целяща да запознае всеки, който иска да научи нещо повече, с красотата и историята на най-големия български град. Тази година самата организация има и повод за празнуване - навършва цели пет години! А празненството е споделено с всички, които имат желание да присъстват - пет безплатни туристически обиколки в София на български език, които се провеждат всяка неделя от 13 Август до 13 Септември, за да може всеки, който иска, да се присъедини. Обиколката е без записване, и всеки, който желае - направо отива на Старта.
Аз съм от хората, които обичат да опознават красотата и забележителностите на града, в който се намират. Така го чувствам по-уютен, по-свой (макар да не е). И тъй като от скоро съм в София, това беше страхотен начин да опозная града...и да се опитам да го обикна.
Обиколката започва в 10:30 часа, като е хубаво преди това да сте закусили и пили кафе. А за да издържите през цялото време са нужни:
-удобни обувки (дори аз прибегнах до маратонки);
-шапка (ние нямахме, защото си я забравихме);
-слънчеви очила;
-вода;
Докато трае самата обиколка получихме много информация както за обектите, които посетихме, така и за такива, които ще ни бъде интересно да посетим, а също и къде можем да изпием една студена бира след края на обиколката.
Всъшност най-изненадващото беше, когато тя свърши. Едни и същи хора бяхме на мястото за бира, а и след това, когато се върнахме по обратния път за да видим препоръчаните от екскурзовода места - хора от групата бяха предприели същото!
С помощта на Free Sofia Tour нашата неделя беше много по-различна, но страхотна. И съм сигурна, че беше така, защото в края на деня:
- не усещах краката си;
- имах супер як туристически тен;
- не спрях да говоря, колко приятно съм прекарала;

Ако искате да научите повече за самата обиколка, можете да надникнете тук.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena