събота, 3 октомври 2015 г.

Рамка за снимка за пораснали



Нов пост на тема креативност! Йе!!! Най-сетне успях да подготвя нещо такова, въпреки че отдавна искам. Имайте предвид, че тези теми са доста трудни - трябва ти идея, трябват ти материали, необходимо е да заснемаш всяка стъка, а накрая е най-важното - резултатът трябва да е що годе сполучлив, за да се публикува в публичното пространство. А да... и време трябва.

От доста време подмятам в шкафа две пластмасови рамки, които съм си купувала преди време, от магазинче за левче, а на тях гордо стои по някоя дългокрака какичка. Е, сладки и весели са, но някак си, вече не се връзваха нито със снимките, които искам да покажа, нито с интериора... И си стоят скрити от дълго време.
Дойде ми идеята, че мога да ги преобразя с акрилните бои, които имам. Нещо напълно достатъчно за предмет, който само ще си стои на някой рафт. Боите ми са от магазин JYSK и са в комплект - шест цвята в сравнително големи тубички, подходящи за всякакво аматьорско майсторене, на доста добра цена.


Боядисах рамката в бяло. За да се покрият добре цветовете, нанесох два пласта. Хубаво е да се изчаква всеки пласт да изсъхне добре, за да бъде покривноста по-добра. Друго важно нещо, което забелязах, е че е най-добре да не използвате никаква вода. При контакт с нея, цветът се сваля. Вероятно се дължи на гладката повърхност отдолу. Затова, ако ще боядисвате нещо, което често ще се използва или ще има контакт с водя, смятам че тези бои не са удачен вариант. Но и някой друг пласт лак би свършил добра работа.

Тъй като моите рамки няма да са в аквариум, а и ще внимавам с почистването им, не се притеснявам от някакви нежелани ефекти. Боядисах рамката със суха четка. Това не е никакъв проблем, защото боите са в приятна кремообразна консистенция и се нанасят лесно без необходимост от постоянно мокрене на четката. А може би това е характерно за акрилни бои. Не знам. Не съм проучвала предварително. Но начинаещите, като мен да пестят водата! :)


След като двата пласта бял цвят изсъхнаха добре, с чиста четка и много малко количество боя украсих отгоре, за да се получи този ефект. Цветовете получих, като смесих бяло, червено, черно и жълто. В по-тъмния преобладава повече черно.
И ефекта доста ми допадна.
Получи се сравнително добра рамка - светла, изчистена и семпла. Остана само да се почисти (което става доста лесно, спомете си какво казах за водата).


И ето ги двете нови рамки - доста по-подходящи за пораснали. Кафявата е на същия принцип - пласт бяло, след това смесени цветове, за да се получи този и накрая точки! За настроение!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena