вторник, 7 април 2015 г.

Сладък момичешки книгоразделител


Здравейте! Някои от вас може би са виждали поста ми с урок, как да си направим книгоразделител тук. Аз съм човек, който подхваща много книги наведнъж и ги чета според нагласата и настроението, и според времето навън :)
Именно за това имам нужда от няколко книгоразделители... да, не обичам отбелязването с хартийки и календарчета, не ми допадат и цените на подобен тип глезотийки в книжарниците, а и сякаш са доста еднообразни и масови.
За това обичам да си изработвам книгоразделителите сама, за да бъдат такива, каквито ми харесват.

 
Имах останали материали от предишния книгоразделител и се чудих в какво точно да ги приложа. Защо не, в нов книгоразделител? Да, ще са еднакви като модел и цветова гама, но какво от това. Този ще е "по-принцески". За разлика от предишния книгоразделител, за този не е необходима шевна машина или някакви по-специални умения в тази област.
С ластик захванах корицата на една книга, за да пресметна необходимото количество (около 45 см.) и свързах двата края с помощта на конец и игла. За да скрия майсторския шев, който сътвори, реших да поставя една панделка, а и е по-разкошно. Естествено, може и нещо друго, но имах само около педя панделка и тя не позволяваше много избор на варианти.




Ето така изглежда готовия книгоразделител точно пет минути след старта на начинанието. Страшно кукленски, свеж и подходящ за новата ми книжка. С нетърпение чакам и да се постопли за да започна с четенето й.

2 коментара:

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena