петък, 11 юли 2014 г.

Деси и нейната "кутийка с творения" - WonderBox


Как се казваш, на колко години си и от кой град?

Десислава Къчева, на 32г. Детството ми премина в Плевен, след това се преместих в София, където учих, работя и творя.

Какъв човек си?
Усмихнат, позитивен, готов да помогне и винаги пълен с идеи и мечти.

Какво представлява сбъднатата ти мечта (какво твориш)?
Сбъдната мечта би било да създам марка WonderBox, но този път ще е дълъг и труден. Творя бижута, в които да смеся моята емоция и индивидуалността на човека, който ще ги носи.

Как избра името на твоето местенце?
Идеята за WonderBox дойде спонтанно и е събирателно за всички бижута и аксесоари, които творя. Това е кутийка с творения предизвикващи възхищение, в която всеки може, отваряйки я - да намери своето бижу. Обичам да експериментирам и да смесвам техники и материали, но най-харесвам стъклото и камъните. Любовта ми към тези материали е още от дете, когато наблюдавах как се правят различни форми от стъкло и как камъчетата пречупват по необичаен начин слънчевите лъчи, как променят цвета си в зависимост от светлината. Магията на природата винаги ме е впечатлявала. Това е и целта на WonderBox, да накара хората да видят заобикалящият ни свят по един по-различен начин.

Каква беше първата ти творба и за кого?
Първата ми творба беше за моята леля, тъй като тя обожава нестандартните бижута. Реших да направя за нея нещо наистина уникално и нестандартно. Направих колие от керамични мъниста и метални орнаменти – изчистено, стилно, арт и в същото време носещо цялата ми любов. Радвам се, че и до ден днешен го носи и й носи същата радост, както когато й го подарих.

Как реши, че това е твоето призвание?
От дете обичам да творя различни неща – обичам да шия, да плета, да декорирам, обичам всичко свързано с ръчната изработка, но когато направих първото си бижу и всички следващи, които изработих за моите приятели и роднини и усмивките на лицата им, разбрах че това е моят път. Това е начинът, всеки един мой роднина, приятел и клиент, да се почувства уникален и специален. За това и мотото на WonderBox e :“Когато изпълваш живота на другите със светлина, не може да не бъдеш озарен и ти.“

Защо избра да сбъднеш мечтата си тук (в България)?
В живота си имах много шансове да замина в чужбина – да уча там, да живея, работя и създам семейство, но България за мен е магично място, за което си заслужава да се бориш, да създаваш красота и повече хора по света да научават за нея. Също така смятам, че за да сбъднеш мечтата си не е важно къде си, а какво носиш в сърцето си и в душата си. България има нужда от млади хора, които да творят и да изпълват с красота сивото ежедневие.

Каква е твоята професия/специалност и помага ли ти тя в това начинание?
По професия съм инженер и това ми помага много в работата – относно дизайна на бижутата и материалите, които използвам. Ще ви издам една малка тайна - в момента подготвям изцяло нова колекция с бижута изработени от електронни елементи! Работното й заглавие е Industrial Jewelry.

Какво представляваше пътят, по който вървеше за да сбъднеш тази мечта?
Пътят, по който вървях и все още смятам, че вървя е изпълнен с много предизвикателства. Това е път, по който се уча и вдъхновявам, доказвам себе си и начин да изразя себе си. За мен това е един път без край, защото човек винаги има какво да научи и какво да покаже пред света.

Добре платена работа или такава, която вършиш с удоволствие?
Да изработвам бижута винаги е било огромно удоволствие. Красотата, която създавам, радостта в очите на хората, са най-важното нещо за мен, а всичко останало си идва от само себе си.

Защо хората трябва да преследват мечтите си?
Всеки човек мечтае, а да преследваш мечтите и желанията си, те кара да се чувстваш жив, да си изпълнен с надежди, а това е точно стремежът към щастие. Да преследваш мечтите си е начина да вървиш по-твоя уникален път в живота и да направиш този път интересен и запомнящ се и както е казал Уолт Дисни: „Всички наши мечти мога да се сбъднат - ако имаме куража да ги преследваме.“

    


    



Цялото творчество на Деси, можете да разгледате в нейното онлайн магазинче WonderBox и във Facebook.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.

Disqus Shortname

Comments system

top navigation

Subscribe

logo

footer social

footer logo

header-menu

Popular Posts

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

© Art Enn viu, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena